Pannacotta med vitchoklad

Här är receptet på vitchokladpannacottan vi gjode igår. Supergod!
 
Tid: 15 min + 2 h i kylskåpet
Portioner: 4-6
 
Ingredienser:
  • 5 dl grädde
  • 1st vaniljstång eller 1 tesked vaniljsocker
  • 100g vit choklad
  • 2 st gelatinblad
Garnering:
  • Valfria bär. Vi använde hallon, tranbär och physalis
  • Lite riven vitchoklad
You need:
  • 4st portionsskålar
Gör så här:
  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.
  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över. Fiska upp vaniljstången och släng den. Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
  5. Ta bort kastrullen från plattan om du inte redan gjort det ( mycket viktigt ). Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
  6. Häll upp i portionsskålar.
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
  8. Dekorera med syrliga bär och riven choklad
Receptet är taget från: https://www.recepten.se/recept/pannacotta_vit_choklad.html
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mat | |
Upp