Pannacotta med vitchoklad
Här är receptet på vitchokladpannacottan vi gjode igår. Supergod!
Tid: 15 min + 2 h i kylskåpet
Portioner: 4-6
Ingredienser:
- 5 dl grädde
- 1st vaniljstång eller 1 tesked vaniljsocker
- 100g vit choklad
- 2 st gelatinblad
Garnering:
- Valfria bär. Vi använde hallon, tranbär och physalis
- Lite riven vitchoklad
You need:
- 4st portionsskålar
Gör så här:
- Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden. Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.
- Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över. Fiska upp vaniljstången och släng den. Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
- Ta bort kastrullen från plattan om du inte redan gjort det ( mycket viktigt ). Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.
- Häll upp i portionsskålar.
- Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
- Dekorera med syrliga bär och riven choklad
Receptet är taget från: https://www.recepten.se/recept/pannacotta_vit_choklad.html